Autor: administrator

Oglas

Ovo je najbolji trener Kung Fu-a kojeg smo vidjeli na djelu (VIDEO)

Kada se odlučite na učenje borilačkih vještina, onda se prvo morate odlučiti čto je ključna stvar koju želite dobiti od te borilačke vještine. Prvo riješite sami sa sobom što želite naučiti i zašto. Nakon toga možete malo istražiti i odabrati stil Kung Fu-a koji će odgovarati onome što vi od toga želite. I nakon toga birate gdje ćete to učiti.

Kungfu je krovni naziv za kineske borilačke vještine. Sam termin je novijeg datuma i populariziran tek u 20. stoljeću – prijašnji naziv je Quan Fa (tehnike šakom).

Okvirno se stilovi kungfua dijele u 2 skupine:

Wai Jia ili „vanjski“, „tvrdi“ kungfu. Na primjer stilovi Shaolina, Bogomoljka (Tang Lang), Duga Šaka (Cha Quan), Pet Predaka (Wu Ching), Stil obitelji Li (Li Gar) i slično. Obično imenovani prema životinji, mjestu ili obitelji koja je postala poznata po tome stilu.

Nei Jia ili „unutrašnji“, „meki“ stilovi. Najpoznatiji su Tai Chi Chuan (Velika Beskonačnost?), Bagua Zang (Osam Trigrama?) i Xing Yi Quan (Forma i Um). Manje poznati sistemi su Ba Ji (Osam Ekstrema) i Yi Quan (boks namjere, još zvan Da Cheng Quan). Imenovani su često prema kompliciranim filozofskim idejama, upitne su borbene vrijednosti i na zapad ih nosi val komercijalizacije i New-Ageisma. No u povijesti su se pokazali efikasnijim od vanjskih stilova, mada je tajna njihove primjene vjerojatno izgubljena ili nedostupna za javnost.

No, kao što skoro svatko tko se ozbiljnije pozabavio borilačkim vještinama može posvjedočiti, podjela na tvrde i meke zavarava. Ne radi se o tvrdoći udarca ili tehnika već o filozofskom pristupu. Tehnike „tvrde“ škole mogu biti mekše od onih „meke“ škole.

Druga klasifikacija kungfua se oslanja na geografske razlike.

Sjeverni u principu koristi duge, niske stavove, mnogo tehnika nogom i općenito liče nečemu što bi laik prepoznao kao Tae Kwon Do.

Južni koristi kraće, više stavove, težište je na brzim i odsječenim tehnikama rukom. Klasičan primjer je Wing Chun.

Ovaj trener na najbolji način demonstrira ljepotu ove borilačke vještine.


Ovo je najbolji trener Kung Fu-a kojeg smo vidjeli na djelu (VIDEO)

Izvor: atraktiva.in- 321kreni.com Ovo je najbolji trener Kung Fu-a kojeg smo vidjeli na djelu (VIDEO)

Objavi na svom profilu:

FacebookTwitter

321kreni.Com je portal na kojem čitatelji sami kreiraju, uređuju i dijele sadržaj te najuspješniji osvajaju vrijedne nagrade OPŠIRNIJE...

Trenutni poredak

makao
188008
boris
98190
admin
86660
marina
76177
Mario
63200
josip
48440
sandro
24833
davor
5580
talija
5050
nasy
1620
Marinkovic
1080
omky10
300

Traži

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi
poboljšali funkcionalnost stranice Više...